Saugumo/Privatumo politika

SAUGUMO POLITIKA

Kliento duomenų saugumą www.lemodus.lt elektroninėje parduotuvėje užtikrina saugaus ryšio SSL sertifikatas, kurį suteikė tarptautinis elektroninio parašo sertifikavimo centras RapidSSL CA. Naudojant SSL sertifikatą, informacija, siunčiama tarp lankytojo naršyklės ir www.lemodus.lt serverio, yra šifruojama.

SSL duomenų kodavimas - populiari technologija duomenų apsikeitimo tarp serverio ir interneto naršyklės saugumui užtikrinti. SSL technologijos naudojimas būtinas elektroninėms parduotuvėms, kuriose svarbus apsikeičiamų duomenų saugumas. SSL sertifikato dėka, duomenys keliaudami tarp lankytojo/ kliento kompiuterio ir serverio, nebus perskaityti arba pakeisti trečiųjų šalių.

www.lemodus.lt nekaupia prisijungimo prie mokėjimo sistemų duomenų. Internetinės parduotuvės www.lemodus.lt pirkėjai prisijungimo prie elektroninės bankininkystės ar elektroninių mokėjimų sistemų duomenis įveda pačių bankų puslapiuose, todėl www.lemodus.lt ši informacija neprieinama.


PRIVATUMO POLITIKA

Mes gerbiame Jūsų privatumą, todėl nerenkame jokių nereikalingų duomenų, kurie būtų skirti bet kam kitam išskyrus kokybiškam paslaugų teikimui ir patogiam naršymui www.lemodus.lt.

Užtikriname, kad visi Jūsų duomenys tvarkomi ir saugomi pagal Lietuvos Respublikos asmens duomenų apsaugos įstatyme numatytus reikalavimus bei kitus Lietuvos Respublikoje asmens duomenų apsaugą reglamentuojančius teisės aktus, taikant reikiamas organizacines ir technines priemones skirtas apsaugoti Jūsų duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto atskleidimo, sunaikinimo, pakeitimo, taip pat nuo neteisėto tvarkymo veiksmų.

Visa informacija yra šifruojama tiek ją perduodant, tiek saugant.

www.lemodus.lt kolektyvas supažindintas su asmens duomenų apsaugos reikalavimais ir užtikrina nustatytų organizacinių priemonių dėl duomenų tvarkymo laikymąsi. Prieigą prie duomenų turi tik www.lemodus.lt įgalioti asmenys, kurie atsakingi už svetainės techninę, komercinę bei turinio redakcinę priežiūrą.

Rekomenduojame sukurti saugų slaptažodį, kurį naudosite www.lemodus.lt. Jūs patys esate atsakingi už slaptažodžio konfidencialumą ir privalote neatskleisti bei nesidalinti juo su trečiaisiais asmenimis bei saugiai jį tvarkyti.

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra AB „Lėvuo“, įm. kod. 147609112, Ramygalos g. 151, LT-36255 Panevėžys, Lietuva. Tel. 8 45 431058, el.paštas info@levuo.lt, toliau – pardavėjas.

 

Kokią informaciją apie jus renkame? Kaip naudojame jūsų informaciją?

Šioje privatumo politikoje aprašomi tikslai, kuriais tvarkomi Jūsų, kaip www.lemodus.lt kliento, asmens duomenys, kokios asmens duomenų kategorijos tvarkomos ir pateikiami teisiniai tokio tvarkymo vykdymo pagrindai.

Naudodamiesi elektronine parduotuve www.lemodus.lt, nurodydami savo asmens duomenis, sutinkate, kad pardavėjas AB „Lėvuo“ juos tvarkys, kad galėtų vykdyti elektroninę prekybą, taip pat Jums suteikti informaciją apie turimų prekinių ženklų produktus, įskaitant komercinių pranešimų siuntimą el.paštu ar kitomis elektroninės komunikacijos priemonėmis (SMS žinutėmis) ar telefonu. 

Duomenų tvarkymo tikslas

Asmens duomenys

Saugojimo terminas (pasibaigus šiam terminui, duomenys bus ištrinami taip, kad jų negalima būtų atgaminti)

Tvarkymo pagrindas

Elektroninė prekyba

 

Vardas, pavardė, tel. nr., el. paštas, gyvenamosios vietos adresas, prekių pristatymo adresas, atsiskaitomoji sąskaita.

Neregistruotam asmeniui perkant prekes – 3 metai nuo duomenų surinkimo. Registruoto nario duomenys saugomi 3 metus nuo paskutinio aktyvaus veiksmo. Aktyvus veiksmas – tai: prisijungimas prie savo paskyros arba naujienlaiškio atidarymas, jei asmuo yra išreiškęs sutikimą gauti naujienlaiškį.

Sutartis

Tiesioginė rinkodara (naujienlaiškių/SMS siuntimas)

Vardas, pavardė, tel. nr., el. paštas, gyvenamosios vietos adresas, lytis.

3 metai nuo paskutinio aktyvaus veiksmo. Aktyvus veiksmas – tai: prisijungimas prie savo paskyros arba naujienlaiškio atidarymas.

Sutikimas

Klientų aptarnavimas

Vardas, pavardė, el. paštas arba tel. Nr.

30 dienų nuo duomenų gavimo

Sutikimas, teisėtas interesas


Kam atskleidžiame jūsų informaciją?

Asmens duomenis AB „Lėvuo“ gali perduoti šiems nurodytiems subjektams:

  • įmonėms, kurios teikia paslaugas AB „Lėvuo“ prašymu: įmonėms, užsiimančiomis kurjerių veikla, mokėjimo paslaugų tiekėjams/bankams, rinkodaros paslaugas teikiančioms įmonėms, IT paslaugų teikimo atvejais.
  • kitoms šalims, kai to reikalaujama įstatymų nustatyta tvarka (pvz., policijai, mokesčių inspekcijai). Taip pat siekiant patvirtinti savo veiksmų teisėtumą, bei apginti savo, kaip pardavėjo interesus (siekiant išieškoti pirkėjo įsiskolinimus). 
 

 Jūsų teisės

  • Jūs turite teisę sužinoti, kokius Jūsų asmeninius duomenis esame sukaupę.
  • Jūs turite teisę sužinoti, kokiems duomenų gavėjams Jūsų asmens duomenys tiekiami ir buvo pateikti per paskutinius 1 metus.
  • Jūs turite teisę paprašyti ištaisyti neteisingus, neišsamius ar netikslius duomenis.
  • Jūs turite teisę paprašyti ištrinti sukauptus asmeninius duomenis apie Jus.
  • Jūs turite teisę paprašyti nustoti apdoroti sukauptus Jūsų asmeninius duomenis.

Jei norite gauti informaciją apie surinktą informaciją apie Jūsų asmens duomenis ar kreiptis dėl neteisingų, neišsamių ar netikslių duomenų tvarkymo ir prašyti ištaisyti, siųskite mums užklausą el. pašto adresu lemodus@levuo.lt.

Mes galime paprašyti patvirtinti asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, leidžiančio tinkamai identifikuoti Jus. Jums patvirtinus tapatybę, informacija apie Jūsų tvarkomus duomenis pateikiama per 30 kalendorinių dienų nuo prašymo raštu pateikimo dienos.

Savo teisėmis galite pasinaudoti tiesiogiai kreipdamiesi el. paštu lemodus@levuo.lt.

 

Nepilnamečių asmenų duomenų apsauga

www.lemodus.lt elektronine parduotuve gali naudotis asmenys vyresni nei 16 metų amžiaus. Asmenys jaunesni nei 16 m. amžiaus, neturėtų savo asmens duomenų pateikti be tėvų ar globėjų sutikimo.

Jei esate tėvai/globėjai ir sužinojote, kad jūsų nepilnametis vaikas, jaunesnis nei 16 m., naudojasi www.lemodus.lt elektronine parduotuve, o Jūs nenorite to, susisiekite el. paštu lemodus@levuo.lt ir mes pašalinsime visus susijusius duomenis kaip įmanoma greičiau.

 

SLAPUKŲ NAUDOJIMAS

Kas yra slapukas?

Slapukas – tai mažas duomenų failas su informacija apie Jūsų naršymą tinklalapyje, kurį tinklalapis patalpina Jūsų kompiuteryje, telefone ar kitame įrenginyje. Slapukai palengvina naršymą ir padaro jį patogesnį vartotojui, jie nekenkia kompiuteriui.

Kam naudojami slapukai?

Slapukai yra labai svarbūs elektroninės parduotuvės veikimui. Pagrindinis slapukų tikslas yra pagerinti Jūsų naršymą. Pavyzdžiui, juos naudojame, kad atsimintume Jūsų nustatymus (kalbą, šalį ir t.t.) kol esate elektroninėje parduotuvėje bei kitų apsilankymų metu. Slapukų surinkta informacija leidžia tobulinti svetainę, numatant apsilankančių žmonių skaičių ir naudojimosi modelius, jos tinkamumą individualiems lankytojų interesams, greitesnei paieškai.

Kas naudoja slapukuose patalpintą informaciją?

Informaciją, esančią mūsų elektroninės parduotuvės slapukuose, naudojame mes patys, išskyrus "trečiųjų šalių slapukus", kuriuos naudoja ir tvarko išoriniai subjektai, mūsų prašymu teikiantys paslaugas, susijusias su mūsų paslaugų gerinimu bei naršymo mūsų elektroninės parduotuvės vartotojui palengvinimu. “Trečiųjų šalių slapukai” pagrinde naudojami gaunant statistinę apsilankymų informaciją ir užtikrinant mokėjimo operacijų vykdymą.

Kaip slapukus tvarkyti ar ištrinti?

Jūs turite teisę pasirinkti, priimti slapukus ar ne. Atkreipiame dėmesį, kad jei Jūs nuspręsite atsisakyti slapukų, jums gali būti nesuteikta galimybė naudotis visomis mūsų svetainės funkcijomis.

Jūs galite išjungti slapukus pakeitę naršyklės parinktis taip, kad slapukai iš šios svetainės nebūtų įdiegti šiame kompiuteryje ar mobiliajame prietaise. Norėdami tai padaryti, sekite savo naršyklės instrukcijas (paprastai yra prie meniu punktų „Pagalba“, „Įrankiai“ ir „Keisti“). Prašome atkreipti dėmesį į tai, kad slapukams blokuoti naudojant trečiosios šalies slapukų blokavimo nuorodą slapukai gali naršyklėje neišsitrinti, o tik būti užblokuoti. Jei norite pašalinti atitinkamą slapuką, turite tai padaryti patys savo naršyklėje.

Kokie slapukai ir kokiems tikslams naudojami?

Pateikiame lentelę su naudojamais slapukais ir kiekvieno paskirtimi.

Techniniai ir personalizavimo slapukai: skirti identifikuoti, autentifikuoti, naršyti ir pan. Šie slapukai naudojami identifikuoti naudotoją seanso metu, paspartinti tam tikras elektroninės parduotuvės procedūras, įsiminti naudotojo pasirinktis seanso metu, įsiminti jau aplankytus puslapius ir pan. 

SLAPUKAI

PASKIRTIS

TRUKMĖ

VALDO

NAUDOTOJO IDENTIFIKAVIMAS

Skirtas identifikuoti ir autentifikuoti naudotoją. Saugo techninius duomenis apie naudotojo seansą, tokius kaip ryšio trukmė, seanso identifikatorius ir kt.

Seansas

Duomenų valdytojas

SEANSO IDENTIFIKAVIMAS

Identifikuoja naudotojo HTTP seansą. Būdingas visoms taikomosios žiniatinklio programoms, skirtas naudoti užklausoms per seansą identifikuoti.

Seansas

Duomenų valdytojas

NARŠYMO BŪSENA

Leidžia identifikuoti naudotojo naršymo būseną (seanso pradžią, puslapį).

Seansas

Duomenų valdytojas

NAUDOTOJO PASIRINKTYS

Įrašo naudotojo pasirinktas seanso reikšmes (pvz. kalba, prekė, dydžiai ir kt.).

Seansas

Duomenų valdytojas

MĖGSTAMIAUSIOS, VĖLIAUSIOS PASIRINKTYS

Leidžia įsiminti krepšelyje paliktas prekes ir naudoti per vėlesnius prisijungimus prie sistemos.

Nuolatinis

Duomenų valdytojas

PIRKINIŲ KREPŠELIS

Įrašo informaciją apie pirkinių krepšelį ir su krepšeliu susijusius naudotojo identifikavimo duomenis.

Seansas

Duomenų valdytojas

Naršymo analizės slapukai: skirti rinkti bendrojo pobūdžio informaciją apie naudotojo prisijungimus prie svetainės (ne prie konkretaus jos turinio), kad galėtume sukaupti apibendrintą prieigos informaciją statistikos tikslams. 

SLAPUKAI

PASKIRTIS

TRUKMĖ

VALDO

Origin (WC_GASource)

Skirtas nustatyti, iš kur naudotojas pasiekė tam tikrą elektroninės parduotuvės puslapį (ar iš naršyklės, ar iš išorinės svetainės).

Nuolatinis

Duomenų valdytojas

GoogleAnalytics  (__UTMA, __UTMB, __UTMC, __UTMD, __UTMV, __UTMZ, __UTMT, __GA, __GAT...)

Leidžia stebėti elektroninę parduotuvę su „GoogleAnalytics“. Tai „Google“ teikiama paslauga, padedanti gauti informaciją apie naudotojo prieigą prie elektroninės parduotuvės. Analizei renkami tam tikri duomenys, pvz., kiek kartų naudotojas apsilankė puslapyje, kokia data, kokia buvo apsilankymo trukmė ir t.t. Norėdami gauti daugiau informacijos apie šiuos slapukus ir kaip juos išjungti, turėtumėte skaityti „GoogleAnalytics“ puslapį. Norime informuoti, jog nesame atsakingi už trečiųjų šalių svetainių turinį ir informacijos tikslumą.

Nuolatinis

Trečioji šalis

 

Kur kreiptis dėl teisių pažeidimo

Jei manote, kad Jūsų teisės dėl asmens duomenų tvarkymo ir saugojimo buvo pažeistos, susisiekite su mumis el. pašto adresu lemodus@levuo.lt ir mes pasistengsime kuo greičiau išspręsti kilusias problemas.

Taip pat galite pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, A. Juozapavičiaus g. 6, 09310 Vilnius, tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, faks. (8 5) 261 9494, el. paštas ada@ada.lt.

  

Kaip keičiama privatumo politika

Privatumo politikos nuostatos peržiūrimos ir atnaujinamos pasikeitus teisės aktams, kurie reglamentuoja asmens duomenų tvarkymą, informacinių ir komunikacinių technologijų naudojimą.

Privatumo politikos papildymai ar pakeitimai publikuojami adresu: https://www.lemodus.lt/saugumas ir įsigalioja nuo jų paskelbimo, t. y. nuo tos dienos, kai jie yra patalpinami www.lemodus.lt

Rekomenduojame periodiškai apsilankyti www.lemodus.lt ir susipažinti su naujausia šios privatumo politikos versija.

www.lemodus.lt privatumo politika paskutinį kartą buvo atnaujinta 2018-05-21.